Zdravstveni turizam

Zdravstveni turizam
Zdravstveni turizam

Što je zdravstveni turizam?

Zdravstveni turizam jedan je od najstarijih oblika turizma kod kojeg se stručno i kontrolirano koriste prirodni ljekoviti činitelji i fizikalna terapija s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja, te poboljšanja vrsnoće života.

Kao osnova za zdravstveni turizam uzeti su ljekoviti učinci klime i okoline. S obzirom na opadajuću kvalitetu suvremenog života uzrokovanu stresom i zagađenjem okoline, zdravstveni turizam poprima sve značajniju ulogu u revitalizaciji psiho-fizičkih sposobnosti čovjeka. U lječilištima se nudi uravnoteženje prehrane, isključenost od buke i zagađenja zraka, tjelovježbe, te društveni i duhovni programi.

Klimatsko lječilište

Klimatsko lječilište jedan je od osnovnih oblika zdravstvenog turizma a koristi djelovanje klime na čovjekov organizam. Boravak ljudi u posebnim klimatskim uvjetima itekako pridonosi njihvom zdravlju. Bilo zbog tlaka zraka, geografskog položaja ili mikročestica u zraku i visokoj koncentraciji kisika.

Toplice - termalno lječilište - terme

Ovdje se koriste prirodni izvori tople vode koji sadrže mnoge ljekovite sastojke poput minerala. Uz boravak o toploj izvorskoj vodi obično se nudi i tretman sa ljekovitim blatom.
Boravak u vodi relaksirajuče djeluje na naše mišiće a s time i na naše kosti i zglobove. Dodamo li tome prirodnu toplinu, oporavak je zagarantiran.

Liječenje ili odmor?

A zašto ne oboje? Lječičišta su u novije vrijeme sve popularnije destinacije. Prvenstveno zbog toga što u lječilištima nude puno komforniju i kvalitetniju uslugu nego kod klasičnog hotelskog ili apartmanskog smještaja. Lječilišta više ni po čemu ne izgledaju kao bolnice već kao luksuzni hoteli. 


Saznaj više na turist portalu
Saznaj više na Facebook-u
Saznaj više na Twitter-u