Nudistički turizam

Nudistički turizam (nudizam/naturizam)
Nudistički turizam (nudizam/naturizam)

Što je nudistički turizam (nudizam / naturizam)?

Naturizam ili nudizam je kulturni i politički pokret , zagovara i brani socijalnu golotinju u privatnom i javnom životu. Također se može odnositi na stil života koji se temelji se na osobnom, obiteljskom i / ili socijalnom  nudizmu. 
Mnogi drugi izrazi i nazivi  su predloženi su kao alternativni nazivi za naturizma, ali nitko nije pronašao isto  prihvaćanje kao stariji pojmovi "naturizam" i "nudizam".

Početak nudizma/naturizma

Naturistička filozofija ima nekoliko izvora, od kojih se mnogi mogu pratiti unatrag do početka 20. stoljeća, kao  filozofija  zdravlja i fitnessa u Njemačkoj, gdje se pojmovi povratka prirodi i stvaranja jednakosti također navodi kao inspiracija. Iz Njemačke je ideja proširila u Velikoj Britaniji, Kanadi, Sjedinjenim Državama i šire. 
Model njemačkog naturizma je promicanje obiteljskih i naturističkih rekreacijskih sportova, s njemačkom Udrugom za kulturu slobodnog tijela (DFK) a teži se i da bude član Njemačke olimpijske sportske federacije (DOSB). 
Francuski naturizam razvijen je na osnovi velikih turističkih kompleksa. Naknadno je razvijen turistički naturizam, gdje su naturistička odmarališta izgrađena za snabdjevanje hranom za nudističke turiste, bez lokalne baze. Ovaj koncept je zamjetljiv u Karibima.
Od ranih dana, plaže bez odjeća  i druge vrste ad-hoc nudističkih aktivnosti služe onima koji žele sudjelovati u naturističkim aktivnosti bez pripadnosti bilo kojih klubova. U Velikoj Britaniji, to se naziva "free-range" naturizam.
Naturizam može sadržavati aspekte erotike za neke ljude, iako mnogi moderni naturisti i naturističke organizacije tvrde da nije tako. Uglavnom javnost i mediji često previše opropaštavaju ovaj oblik turizma.