Kongresni turizam

Kongresni turizam

Što je kongresni turizam ?

Kongresni turizam je karakterističan oblik turizma u kojem je glavni razlog putovanja sudjelovanje pojedinaca ili skupina na organiziranim skupovima koji mogu imati različiti interesni karakter.

Tko su posjetitelji kongresnog turizma ?

Posjetitelji kongresnog turizma uglavnom su obvezni posjetitelji jer je odlazak na pojedini skup direktno ili indirektno vezan za njihovo radno mjesto. Iako putovanja u okviru kongresnog turizma spadaju u kategoriju poslovnih putovanja, sve turistički razvijene zemlje vrlo rado i ove putnike svrstavaju u skupinu turista, pribrajajući prihode od kongresnog turizma ukupnim prihodima od turizma.

Kongresni turizam u svijetu

Kongresni turizam se smatra jednim od unosnijih oblika turističkih kretanja. Skupovi mogu imati znanstveni, stručni, gospodarski ili neki drugi sadržaj.

Iako je gospodarska kriza ubila ovu gospodarsku granu, čini se da se situacija uvelike počinje poboljšavati. Pa tako danas nema hotela koji u svojem sklopu nema barem jedan kongresni centar.

Kvaliteta usluge u kongresnom turizmu daleko je ispred redovne usluge no to je zaslužno s obzirom na cijene ove vrste turizma.

Kongresni turizam u našoj regiji

Naša regija ima razvijena iskustva u kongresnom turizmu s obzirom da se organizacija seminara, simpozijuma, kongresa te znanstvenih i stručnih skupova organizira tijekom čitave godine, a i svakim smo danom sve zanimljiviji domaćini brojnih poslovnih sastanaka na nivou visokog menadžmenta vodećih regionalnih tvrtki, kao i mjesto održavanja team buildinga

Saznaj više na turist portalu
Saznaj više na Facebook-u
Saznaj više na Twitteru