Planinski turizam

Planinski turizam
Planinski turizam

 Planinski turizam

Ljetni odmor u planinama možda i ne zvuči baš privlačno kao sunčanje na plaži, ali posljednjih godina ima i onih koji spas od ljetne vrućine traže na umjerenijim temperaturama zraka, okruženi prirodnim ljepotama koje im mogu pružiti velebne planine.

Zašto planski turizam? 

Planine su idealno mjesto za odmor i rekreaciju kako mladih tako i starijih. Danas se sve veći dio investicija ulaže u izgradnju objekata za odmor u planinama. Izgrađeno je na desetke komfornih i luksuznih objekata koji mogu biti konkurenti na svakom svjetskom tržištu.

Međutim, naš mentalitet još ne prihvaća dovoljno ovu vrstu odmora jer nama je odmor samo jedan a to je brčkanje u plićaku. S obzirom da su ljeta sve toplija i sunce sve jače uništava našu kožu a i cijeli organizam, trebali bi se postupno početi prebacivati i na ovu vrstu turizma. Pogotovo što u visinama nema zagađenja, zrak je prirodniji, tlak je niži pa smo i mi smireniji a pogled je božanstven.

Prednosti planinskog turizma

Ugodna klima tijekom ljeta poziva sve one koji ne vole mediteranske ljetne žege, a zimi obilje snijega čini raj za skijaše a naravno i za one na sanjkama ili snowboardu. Tu su i brojne čiste i bistre rijeke i brzaci, slikovite šarene doline, jezera i špilje za one željne više avanture. Svi gosti bit će toplo dočekani u nekom od hotela, apartmana ili seoskih domaćinstava koji su pravi muzeji regionalne kulture

Sve je češće korištenje planinskog turizma u zdravstvene svrhe pa je s time ta grana usko povezana i sa zdravstvenim turizmom 

Saznaj više na turist portalu
Saznaj više na Facebook-u
Saznaj više na Twitter-u