Pustolovni - avanturistički turizam

Avanturistički pustolovni turizam
Avanturistički pustolovni turizam

Pustolovni (avanturistički) turizam

Turistički aranžmani su pripremljeni kao antistresni program za posebnu skupinu korisnika, koji imaju afiniteta za ovu vrstu turizma. Istraživanja su pokazala da veliki broj menadžera, poduzetnika, brokera i ostalih poslovnih ljudi, koji su pod svakodnevnim pritiskom i dolaze u stresne situacije, skloni koristiti rekreativne usluge i prolaziti različite antistresne programe.

Međutim, najveći efekt u rehabilitaciji i opuštanju su pokazali antistresni programi vezani uz boravak u prirodi. Ova vrsta programa, tzv. “Avanturistički turizam”, nudi kombinaciju avanturističkih vožnji terenskim vozilima, vožnju splavom i čamcem (rafting) rijekama i terensko jahanje.

Pustolovni (avanturistički) turizam u regiji

Odmorišta su planirana na prikladnim mjestima, gdje je moguće opuštanje i razgledanje prirodnih znamenitosti i ljepota. Hrana se priprema na terenu, što daje posebnu draž i podiže kvalitetu turističke usluge na višu razinu. Kulinarski specijaliteti su pomno pripremljeni, kako bi se uklopili u sadržaje turističkih programa.

Dakle, to je spoj avanture, rekreacije, opuštanja, zabave i gurmanskih doživljaja. Na taj način će se korisnici udaljavati od svakodnevnih problema i stresnih situacija, te pripremati svoj organizam i psihofizičku kondiciju za daljnje pothvate